De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag de internering bevolen van een 63-jarige man uit Boechout. Hij trok geregeld naar een park om onder de rokken van de schommelende meisjes te gluren.
Op 13 juli 2006 waren vijf minderjarige meisjes naar de politie getrokken om er zich te beklagen over een oudere man die hen gepest had in een parkje in Boechout. Uit hun beschrijving van de man maakten de agenten meteen op dat het om de beklaagde ging.

De man gaf toe dat hij onder de schommel was gaan liggen om onder de rokjes te kunnen kijken. Zelf droeg hij een korte short zonder onderbroek, waardoor de kinderen zijn geslachtsdelen konden zien.

Tijdens een huiszoeking werd pornografisch materiaal aangetroffen. De man had ook meisjesslipjes van Barbie aan zijn muur hangen. Hij verklaarde dat hij eenzaam was en zich tot kinderen aangetrokken voelde.

Volgens een psychiater is de beklaagde geestesgestoord. De man was in het verleden al eens geïnterneerd. Zijn advocaat is van mening dat een hernieuwde internering de enige manier is om hem te helpen.