Niels Albert wint Kermiscross in Ardooie
Foto: isosport
Niels Albert (Palmans-Cras) heeft donderdag de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. Albert maakte er een indrukwekkende one-man-show van en liet zonder veel problemen de Amerikaan Jonathan Page en thuisrijder Dieter Vanthourenhout achter zich. Wereldkampioen Lars Boom werd zesde.
Niels Albert kon, samen met Klaas Vantornout, al vrij snel wat afstand nemen van Lars Boom en Dieter Vanthourenhout. Wat verderop volgde de rest van het dan al uitgerekte pak.

De beloftenwereldkampioen was na anderhalve ronde het gezelschap van Vantornout beu en schudde de West-Vlaming met een tempoversnelling af. Vantornout werd ingelopen door Vanthourenhout en Boom. Albert bleef verder afstand nemen van zijn opponenten. Het achtervolgende trio had net voor halfkoers het gezelschap gekregen van de Amerikaan Jonathan Page en de Tsjech Zdenek Stybar.

Een ronde verder trokken Vantornout, Vanthourenhout en Page in de tegenaanval. Toen al was overduidelijk dat dit trio enkel mocht strijden voor de dichtste ereplaats want Albert bleef rustig verder werken aan zijn solo die hij op sublieme wijze afsloot met zijn derde seizoenszege tot gevolg.

Bij de laatste passage aan de zandbak sloeg Klaas Vantornout over de kop en kwam ook Dieter Vanthourenhout ten val. Een geschenk uit de hemel voor Jonathan Page die zo beslag kon leggen op de tweede plaats. Vanthourenhout kon in een nipte sprint met Vantornout alsnog derde worden.