Annemie Deckmyn uit Gent heeft de wedstrijd sms-poëzie van de mobiele operator Base, het Festival van Vlaanderen en het Gentse Poëziemuseum gewonnen. Het thema van de wedstrijd was 'durf'. ,,Er kwamen minder inzendingen dan vorig jaar, maar de kwaliteit van de inzendingen lag een pak hoger", zegt juryvoorzitter en dichter Dimitri Casteleyn.

Met haar gedicht sleept de winnares een vliegtuigticket voor twee personen naar een bestemming naar keuze in de wacht, evenals 500 euro om ter plaatse uit te geven. De ereplaatsen waren voor Michel Soete uit Oostende en Geert Ooms uit Gent. De drie finalisten en 27 andere genomineerden zien hun gedicht bovendien verschijnen in een speciaal ontworpen poëziebundel afgedrukt op 8.000 exemplaren.

In totaal ontving de wedstrijdorganisatie 203 sms-gedichten. Vorig jaar, toen het thema ’trouw’ was, kwamen er 567 gedichten binnen. ,,Maar de kwaliteit van de inzendingen ligt wel een stuk hoger", weet Casteleyn. ,,Die hogere kwaliteit maakte het voor de jury gemakkelijker dan vorig jaar. In twee uur tijd kozen we dertig genomineerden en drie mogelijke prijswinnaars. Na zorgvuldige herlezing werden we het snel eens over de prijswinnaar en de twee eervolle vermeldingen".