Anderlecht legt druk bij Genk
Anderlecht heeft met kopbaldoelpunten van Frutos en Hassan een zwak Lokeren zijn eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Sporting staat daardoor minstens 24 uur alleen aan de leiding. Genk kan morgen opnieuw naast paars-wit komen, maar moet dan wel winnen van Roeselare.
Twee ongeslagen ploegen, maar het voetbal was vooral voor de rust niet om aan te zien. Lokeren kon niet één vloeiende aanval in elkaar steken. Anderlecht voetbalde nauwelijks beter. Gelukkig hield Nicolas Frutos, voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, het hoofd koel in het zwoele Astridpark. Hassan volgde kort na de pauze zijn voorbeeld en trof eveneens met het hoofd raak.

Beveren - Charleroi 2 - 2 - Beveren leek door een te voorzichtige aanpak tijdens de eerste helft af te stevenen op een tweede thuisnederlaag. Toch konden de Waaslanders de situatie in de tweede helft alsnog rechtzetten. Met dank aan invallers Mahan en Gervinho, die beiden een doelpunt voor hun rekening namen.

Cercle Brugge - Lierse 2 - 1 - Met één punt uit zes wedstrijden lijkt Lierse in hetzelfde bedje ziek als vorig jaar op hetzelfde moment onder Paul Put. Kristof Snelders bracht de bezoekers wel op voorsprong, maar Cercle duwde met doelpunten van Grondin en Dekelver de rode lantaarn nog dieper in de ellende. Cercle Brugge telt nu zeven punten en beent buur Club bij in de rangschikking.

Bergen - Moeskroen 1 - 0 - Na zes minuten gaf Zoko, de revelatie bij Bergen, zijn bewakers en Moeskroen-doelman Vodlers het nakijken. Het plannetje van de thuisploeg - vroeg scoren - klopte en tegen een bezoekre zonder scherpschutter volstond dat ene doelpunt voor een tweede thuiszege.

G. Beerschot - Westerlo 0 - 0 - Hoewel ze vijftig minuten met z’n tienen moesten spelen na een rode kaart voor Wils, kon een goed georganiseerd Westerlo een verdiend punt mee naar huis nemen. G. Beerschot bleef te stereotiep in de opbouw, die bovendien te traag verliep. Zelfs met drie aanvallers konden de Kielenaars de drie punten en een plaats in de top-vijf niet halen.