,,Computerprogramma voor boetes werkt niet''
Foto: 'cia Jansen
Het computerprogramma dat gebruikt wordt om processen-verbaal op te stellen, werkt niet, zodat het onmogelijk is te controleren wie zijn boete al betaalde en wie niet. Dat zegt het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt (VSOA) Politie. De federale politie ontkent formeel dat mensen die hun boete niet betalen er ongestraft vanaf komen.
Sinds 1 april 2006 werkt de federale politie met het programma Pol Office om pv's op te maken. Het VSOA meldde vanaf de ingebruikneming van het programma meermaals dat het niet functioneerde. Maar volgens de verantwoordelijken van de federale politie ging het om kinderziektes. ,,Bovendien was het personeel volgens de verantwoordelijken niet in staat het programma correct te gebruiken'', zegt het VSOA.

Het gevolg van een en ander is dat mensen die de voorbije maanden een boete opliepen en die niet betaalden, daar volgens het VSOA ook nooit zullen worden op aangesproken.

De federale politie ontkent dat wie een boete kreeg, zal ontsnappen aan zijn sanctie. ,,De herinneringen worden de komende weken verzonden zodra het computerprogramma is aangepast'', zegt Els Cleemput, woordvoerster van de federale politie, die preciseert dat het probleem de lokale politie niet treft. Wel erkent de federale politie dat het programma Pol Office nog last heeft van ,,kinderziektes''.

De federale politie geeft verder wel toe dat er problemen zijn met het Astrid-radionetwerk. Cleemput benadrukt dat de bereikbaarheid al veel beter is dan toen het Astrid-netwerk in 1996 werd gelanceerd en dat de federale politie constant contact heeft met de producent van het communicatiesysteem om oplossingen te zoeken.