Eerste spoor Brugge-Kortrijk vrijgemaakt
Foto: mvn
BRUSSEL - Rond 12.45 uur zaterdagmiddag is een eerste spoor op de lijn Brugge-Kortrijk opnieuw vrijgegeven voor treinverkeer, weliswaar aan beperkte snelheid. Tegen zondagmiddag zouden ook opnieuw treinen moeten kunnen rijden op het tweede spoor.
,,We vragen de reizigers wel om rekening te houden met vertragingen tot 10 minuten. Dat komt omdat de treinen ter hoogte van de plaats van het ongeval moeten vertragen'', zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De vervangende busdienst die sinds vrijdagmiddag reed tussen Brugge en Torhout, is stopgezet.

Vrijdag reden in Brugge twee passagierstreinen, een dubeldekker en een gewone trein, op mekaar in. Daarbij vielen vier gewonden en werd het treinverkeer op lijn 66 (Brugge-Kortrijk) onderbroken. De schade aan de wagons en spoorinfrastructuur was groot.

,,We zijn de hele nacht in de weer gewest met de takel- en herstellingswerken. De eerste trein is getakeld en men werkt verder aan de herstelling van de sporen, wissels en bovenleidingen. De takeling van de tweede trein, de dubbeldektrein, is technisch een zware klus'', aldus nog Petit.

Volgens de Infrabel-woordvoerder is het wel de bedoeling om rond zondagmiddag ook het tweede spoor vrij te maken.

De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Daarvoor loopt een onderzoek.