Théréau in toegevoegde tijd
Foto: photonews
Charleroi heeft op de valreep Germinal Beerschot verslagen. In de 93ste minuut zadelde Cyril Théréau de Antwerpenaren met een loodzware kater op.
Germinal Beerschot heeft zijn start gemist. Lange tijd had het uitzicht op een billijk gelijkspel, maar in de extra tijd kopte Charleroi-aanvaller Théréau een voorzet van Iajour binnen. Voor de bezoekers een zware domper, de Zebra’s vieren voor het eerst onder Stéphane Demol feest.

Germinal Beerschot speelde zonder Bart Goor, die last had aan de hamstrings. Bij Charleroi stond brokkenpiloot Keré in de basis: hij reed zijn wagen dit weekend in de prak maar werd voor de match fit bevonden. Charleroi-trainer Stéphane Demol was de Kielse Ratten intensief gaan scouten maar veel zoden aan de dijk bracht het niet.

De Henegouwers begonnen het snedigst. Oulmers ging alleen op Pacovski af, wipte het leer over de Macedonische doelman maar Philippe Clement hinderde hem net genoeg om de goal te voorkomen. De oude ex-Brugse krijger blokte ook een volley van Théréau af. Habibou mikte voorlangs. De enige kans voor de gifgroene brigade van Anthuenis was een poging van MacDonald die naast ging.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag. Meteen na de rust had Cruz echter kunnen scoren. De Colombiaan glipte door de buitenspelval, omspeelde Chabbert maar was te ver moeten uitwijken. Zijn schot stierf in het zijnet. De Franse goalie was ook bij de pinken om een uithaal van MacDonald, aangemoedigd door vriend Mbark Boussoufa, uit doel te duwen. Aimé Anthuenis durfde te pokeren en wisselde middenvelders Leko en Cruz voor aanvallers Dosunmu en Malki, maar het doelpunt viel aan de overkant. (jvdl, kvu)