Jaycee zorgt in slotminuut voor gerechtigheid
Foto: belga
Moeskroen was een uur baas van een mak Kortrijk dat na de 0-1 ontwaakte en in enkele dolle minuten de situatie omdraaide. De jonge bezoekende ploeg knokte echter terug en pakte met een betwistbare goal een verdiend punt.
Leekens noch Djukic hadden veel puzzelwerk vooraf. Vandooren nam bij Moeskroen zijn plaats terug in ten koste van Mico. Bij Kortrijk schoof Belhocine door de blessure van Verbrugghe weer achteruit als centrale middenvelder, net als vorig jaar.

Maar dat zorgde niet meteen voor vlotte automatismen op het veld. Moeskroen nam na een tiental minuten de match wel in handen, maar was zelf te slordig in de opbouw om Verbauwhede in de eerste helft te verontrusten. Het enige zwakke balletje tussen de palen kwam van Cortell.

Een vrijschop van Hempte die naast zoefde was zowat het enige wat Kortrijk voor rust te bieden had, al claimden de Kerels tweemaal een strafschop toen Capon en Kums neer gingen.

Leuke tweede helft

Zo saai de eerste helft, zo aangenaam de tweede. De pas zeventien geworden Lestienne stak meteen diep naar Jaycee die vlotjes zijn derde van het seizoen prikte. Capon werd in de actie erop foutief gestuit door Vandooren en aan de overzijde verprutste Cortell een mooie assist van Jaycee.

Kortrijk trok eindelijk naar voor en Hempte testte van op twintig meter de handschoenen van Salcedo. Leekens wisselde rechtsback De Ly voor Ibou, waardoor Capon naar achteren schoof. Het grootste gevaar kwam direct erop echter opnieuw van de bezoekers toen Cortell voorbij de geparkeerde Lazarevic wandelde en op de paal besloot. Aspas trapte nog een vrijschop in de armen van Verbauwhede.

Maar Kortrijk had het defensieve juk van zich afgeworpen en dat resulteerde in de gelijkmaker. Een center van Ibou viel via de hand van Moeskroen-doelman Salcedo op de arm van Vandooren. Onvrijwillig maar ref Geldhof wees naar de stip. Benko zette de strafschop feilloos om. Moeskroen was even aangedaan en de Kerels konden profiteren. De ingevallen Soetaers stak Belhocine diep en die werkte beheerst af.

De partij was helemaal opengebroken en werd bitsiger met zeven gele kaarten als gevolg. François trapte nog een vrijschop rechtstreeks op Verbauwhede en aan de overkant hield Salcedo Soetaers - op aangeven van Ibou - van de beslissende 3-1.

Dat zou KVK zuur opbreken want in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd bediende Vandooren spits Jaycee. Op het moment dat de bal vertrok stond de terugkerende Jaycee buitenspel, maar hij maakte er met een botsbal terecht de 2-2 binnentrapte. Vooral een klap voor KV Kortrijk dat met Club, Gent en Zulte Waregem een zwaar drieluik voor de boeg heeft.