De Nederlander Daniël Willemsen heeft nog steeds pijn aan zijn scheenbeen, maar winnen kan de zijspancrosser alweer. De zevenvoudig wereldkampioen zegevierde zondag met de Belgische bakkenist Sven Verbrugge in de Grote Prijs van Rusland. Willemsen won zelfs beide manches op het geaccentueerde circuit van Penza.
Vorig weekeinde maakte de 34-jarige Nederlander zijn rentree na een scheenbeenbreuk. Het ging in Letland nog moeizaam en op wilskracht eindigde hij als elfde. In Penza had Willemsen er aanvankelijk een hard hoofd in. "Ik wil zo graag en ik weet dat ik het kan, maar het wil even niet", luidde op zaterdag een deprimerend sms'je aan zijn fans. Desondanks was hij de snelste in de kwalificatie en zondag in de race ging het al bijna als vanouds.

Belgen Jan Hendrickx en Tim Smeuninx eindigden in Penza achter Willemsen als tweede. Joris Hendrickx (met de Let Kaspars Liepins in de bak) behaalde de derde plaats. In het wereldkampioenschap heeft Jan Hendrickx de leiding met 361 punten. Hij heeft 7 punten voorsprong op Joris Hendrickx. Willemsen klom naar de vijfde plaats met 294 punten.