Acuut instortingsgevaar van uitgebrand café
Foto: gia
Café ’t Begin van ’t Einde op de Gentse Vlasmarkt, dat zondagochtend volledig verwoest werd door een brand, moet zo snel mogelijk gesloopt worden.

De brandweer kreeg zondagochtend rond 5.35 uur een oproep, nadat een cafégast bij een toiletbezoek de brand had opgemerkt. Hoewel er nog mensen in het café zaten, vielen er geen gewonden. Het café zelf brandde echter helemaal uit, en er is ook schade aan drie panden links, rechts en achter het café.

De stadsarchitect stelde zondagnamiddag echter vast dat het gebouw op instorten staat. Zeker de twee bovenste verdiepingen moeten zo snel mogelijk gesloopt worden. Dat is een taak van de eigenaar. ' Als die geen initiatief neemt, zal de stad ingrijpen', aldus de politie. De perimeter wordt alvast uitgebreid tot een tiental meter van het gebouw.

 De politie vermoedde aanvankelijk dat een boiler aan de basis lag van de brand maar de branddeskundige is daar helemaal niet zeker meer van. Kwaad opzet wordt ook niet meer uitgesloten. Omdat het te gevaarlijk is om het pand nog te betreden en de staat van de elektriciteit belabberd is, zal het onderzoek overgedragen worden aan de recherche.