Clement Desalle slaat dubbelslag in Balen
Foto: photo news
Motorcrosser Clement Desalle heeft de vierde proef voor het Belgisch kampioenschap op de Keiheuvel in Balen gewonnen.
Een week na zijn eerste overwinning in de GP van Tsjechië, trok de jonge Waal de lijn door door ook in het mulle zand van Balen te winnen. Desalle schreef de eerste twee manches op zijn naam en had genoeg aan een vierde plaats in de afsluitende manche om eindwinnaar te worden. Ken de Dycker, die als leider in de tussenstand aan de start kwam, werd tweede en verliest zijn leidersplaats aan Desalle.

In de eerste twee manches kwam het tot een rechtstreeks duel tussen Desalle en de Dycker. Na enkele keren haasje-over te hebben gespeeld was het tweemaal Desalle die over de langste adem bleek te beschikken in de loden hitte. Omdat het verschil voor de wedstrijd maar 2 punten bedroeg, nam Desalle na de eerste reeks al de leiding over in het kampioenschap. Steve Ramon viel in de eerste manche uit met mechanische pech en werd vierde in de tweede manche.

De afsluitende manche werd gewonnen door de leider in het WK Antonio Cairoli. Max Nagl nam de snelste start maar werd algauw van de leiding verdrongen door Desalle. Deze kon geen kloof slaan en reed rondenlang met Steve Ramon en Cairoli in zijn wiel. Desalle maakte een fout en viel enkele plaatsen terug.

Ramon had dan de leiding overgenomen maar ook hij bezweek even later aan de druk van de kleine Siciliaan. De Belg kwam ook ten val en maakte zo het pad vrij voor Cairoli die vanaf dan onbedreigd naar de overwinning reed. Ken de Dycker kende een slechte start en kwam niet verder dan de vijfde plaats net achter Desalle.