'Hezbollah-leider gewond'
Foto: afp
BEIROET - Israël zet zondagmorgen de bombardementen in Libanon voort. De Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah is naar verluidt gewond geraakt bij een van de Israëlische raids in Beiroet. Hezbollah ontkent het bericht.
,,Hassan Nasrallah is gewond geraakt bij een raid van de Israëlische luchtmacht'', aldus een Israëlische private zender die geen details gaf over het tijdstip van de aanval.

Het officiële Libanese agentschap ANI berichtte dat zaterdag het negen verdiepingen tellende hoofdkwartier van de Hezbollah in de buitenwijken van Beiroet volledig is vernietigd door een Israëlisch bombardement.

Bombardementen

Israël zet zondagmorgen de bombardementen op gebouwen van de Hezbollah in Beiroet voort. Een woordvoerster van het Israëlische leger verklaarde voorts dat Israël zaterdagnacht vijftig aanvallen heeft uitgevoerd.

Het zou onder meer gaan om aanvallen op tien Libanese radarstations langs de Libanese kust en het televisiestaion al-Manar.

Zondagmorgen vroeg zou Israël een aanval hebben uitgevoerd op een gebouw van de Hezbollah in Baalbeck in het oosten van Libanon, aldus de politie, die niet zei of er daarbij slachtoffers vielen. Het gebouw werd geraakt door twee raketten en is zwaar beschadigd. De ontploffingen veroorzaakten ook schade in aanpalende woningen.

Gaza

Het Israëlische leger is zaterdagnacht met veertig tanks het noorden van de Gazastrook binnengevallen, zo melden Palestijnse bronnen. De luchtmacht voerde daarbij een aanval uit op een groep gewapende Palestijnen bij Beit Hanoun, zo luidt het. Daarbij zijn drie Palestijnen omgekomen en acht anderen gewond geraakt. Dat melden medische bronnen.

De slachtoffers werden geraakt door een raket afgevuurd door een onbemand verkenningstoestel.