LONDEN - De familie van Mohammed Sidique Khan, één van de zelfmoordterroristen van Londen, heeft zaterdag haar medeleven betuigd met de slachtoffers van de aanslagen in de Londense metro op 7 juli. De familieleden zijn van oordeel dat hun zoon een ,,hersenspoeling'' heeft gekregen.
De familie roept eender wie die over informatie beschikt op ,,de terreurnetwerken te ontmaskeren die onze zonen als doelwit gebruiken en hen opleiden om zoveel onheil aan te richten'', luidt het in een verklaring die ze verspreidt heeft via de politie van Yorkshire.

De dertigjarige Mohammed Sidique Khan, gehuwd en vader van een dochtertje, verliet Leeds de avond voor de aanslagen en blies zichzelf op in het Londense metrostation Edgware Road. Daarbij vielen zeven doden, onder wie hijzelf.

De familie van de achttienjarige Hasib Hussain, de jongste van de zelfmoordenaars, gaf vrijdag al te kennen teneergeslagen te zijn door de aanslagen en zei dat haar gedachten uitgingen naar de rouwende families.

Dodental loopt op

Het dodental van de aanslagen is opgelopen tot 55. In de nacht van vrijdag op zaterdag bezweek opnieuw een slachtoffer aan zijn verwondingen in een Londens ziekenhuis. Dat meldt Scotland Yard zaterdagmorgen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig