Club Brugge pakt de derde plaats
Foto: belga
Club Brugge heeft op de valreep nog de derde plaats binnengerijfd na een vlotte 4-1-zege tegen Moeskroen. Bauw-zwart nam afscheid van Jacky Mathijssen en Elrio van Heerden.Voor het tweede seizoen op rij eindigt Jacky Mathijssen derde met Club Brugge. De Dilsenaar, die plaats maakt voor Adrie Koster, vermijdt zo een afscheid door de achterpoort, al dook hij meteen na de match in de catacomben. Voor de rust was het Henegouwse varkentje al gewassen. Met dank aan Dahmane en Dirar die de Brugse vleugels lieten fladderen en Standard dat AA Gent versloeg waardoor Club op basis van de gewonnen matchen over de Buffalo's wipte.

Club kreeg in de aanvangsfase nochtans een flinke waarschuwing van de bezoekers. Eerst van de jonge Guillaume François die alleen op doel mocht gaan maar zich met de ruimte geen raad wist. Even later kopte Jaycee een voorzet van Sishuba van dichtbij over. Missen was nochtans moeilijker dan scoren. Aan de overzijde had Akpala iets gelijkaardigs gedaan.

Club Brugge sneed echter als boter door de defensie van Moeskroen, waar zowaar middenvelder Lepoint de geschorste Van Gijseghem verving. Eerst mikte Dahmane op Volders, een fantastische actie van Akpala strandde vervolgens over doel. De 1-0 viel toch: Dirar sneed naar binnen en fusilleerde Volders van buiten de zestien.

Nadat Lepoint een bal van Dahmane voor de lijn wegveegde, profiteerde Excelsior maximaal van balverlies van diezelfde Fransman. Haghedooren deed de uitgelaten sfeer in het Jan Breydelstadion even verstommen maar lang stond de 1-1 niet op het bord want op aangeven van Dirar mikte Dahmane zijn negende van het seizoen binnen. Vlak voor de rust bood Dahmane de 3-1 op een schoteltje aan Akpala. De Nigeriaan kroont zich zo clubtopschutter met vijftien treffers.

Twaalfde assist Dirar

Volders moest het ook na de rust helemaal alleen rooien in zijn zestien want een vrijstaande Simaeys kopte een vrijschop van Dirar binnen: 4-1.

Voor Dirar was het al zijn twaalfde assist van het seizoen.

Mathijssen voerde prompt een driedubbele wissel uit en haalde Blondel en uitblinkers Dirar en Dahmane naar de kant voor Daerden, Clement en de afscheidnemende Elrio van Heerden. De match verzandde in een verplicht nummertje, al mikte Kruska nog aan bal naast de kruising en slaagde Van Heerden er net niet in zijn fans uit te zwaaien met een goal.

De derde plaats was hoe dan ook binnen. Club gunt zichzelf zo een weekje meer vakantie en hoeft pas in de vierde voorronde van de Europa League eind juli op het Europese strijdtoneel te verschijnen.