Met de PS valt niet samen te leven. De Franstalige socialisten kunnen de nodige hervormingen in Wallonië en Brussel niet uitvoeren. Dat was de boodschap van MR-voorzitter Didier Reynders op de verkiezingsmeeting van de Franstalige liberalen in Bergen.

De afgelopen dagen nam de PS de partij van Reynders volop in het vizier. Zo waren er de uitspraken van PS-kopstuk Philippe Moureaux in het weekblad Le Vif en in Le Soir. Moureaux sprak van affaires die de hele politieke klasse besmeuren en benadrukte dat in 'rechtse partijen dat soort praktijken deel uitmaken van de ideologie'. Daarnaast was er recent ook de uithaal van PS-voorzitter Elio Di Rupo richting MR-politicus Olivier Chastel.

MR-kopstukken Louis Michel en Didier Reynders gingen zaterdag in de tegenaanval. Zo is het volgens Reynders ronduit uitgesloten om met de PS de nodige hervormingen door te voeren. Met bepaalde PS-leiders valt volgens Reynders 'niet samen te leven'.

De MR-voorzitter hamerde er ook op dat 'de andere politieke formaties keuzes zullen moeten maken'. Zo verwees hij naar de cdH, dat volgens hem vastkleeft aan de PS, en naar Ecolo. De MR zit naar eigen zeggen wel met de Franstalige groenen op dezelfde golflengte als het gaat om de klimaatverandering, maar Ecolo moet volgens Reynders 'stoppen' met te geloven dat belastingen de oplossing is voor alles. 'We moeten ons economische systeem heruitvinden, maar we mogen het kind niet met het badwater weggooien', aldus Reynders.

De verkiezingsmeeting van de MR stond zaterdag ook in het teken van Europa. Europees lijsttrekker Louis Michel herhaalde er zijn Europese slogan: 'Europa is niet het probleem, maar de oplossing'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in