Het Canadese concern Research In Motion (RIM) lanceert deze zomer een versie van zijn populaire BlackBerry-telefoon die met een aanraakscherm bediend zal worden. Daarmee gaat RIM rechtstreeks de concurrentie aan met de iPhone van Apple.
Dat schrijft The Wall Street Journal vrijdag. Deze nieuwe versie, die de naam Thunder zal krijgen, wordt vanaf deze zomer in Europa op de markt gebracht door Vodafone, en in de Verenigde Staten door Verizon Wireless (een samenwerking tussen Verizon en Vodafone), aldus de Amerikaanse krant, die direct betrokken bronnen citeert.

Zonder de touchscreen-module te vermelden, deelde RIM donderdag al mee dat het in de zomer een nieuw model van de BlackBerry-telefoon zou lanceren, de BlackBerry Bold, waarmee het bedrijf nog harder zou kunnen concurreren met de iPhone van Apple.

De Blackberry Bold is vooral bedoeld voor zakenmensen, maar richt zich ook op de meer veeleisende consument. Het is het eerste toestel van RIM dat met het HSDPA-protocol zal werken en het zal uitgerust zijn met de draadloze Wi-Fi-technologie, met GPS en met een USB 2.0-poort.