iPhone exclusief voor Mobistar
De iPhone komt nog dit jaar naar ons land. Mobistar zal de enige aanbieder zijn in ons land. Wanneer het toestel verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.
Dat heeft Orange, de moedermaatschappij van Mobistar gemeld. Orange, de gsm-poot van France Télécom, heeft een overeenkomst met Apple om de iPhone te commercialiseren in zeven Europese landen, waaronder België.

Apple geeft geen extra informatie over timing of prijs van de deal met Orange. Alan Hely, woordvoerder van Apple Europa, wijst er wel op dat er in sommige landen (bijvoorbeeld Italië en Zwitserland) overeenkomsten zijn met meerdere operatoren.

Olivier Ysewijn, hoofd strategie van Mobistar, bevestigt dat Mobistar het toestel in België mag verdelen. Ook hij kan nog niet veel details kwijt, omdat de onderhandelingen nog aan de gang zijn. 'In de loop van het jaar komen we met de iPhone naar buiten.'

Ysewijn meent dat de lancering een positieve impact zal hebben op Mobistars resultaten. Hij verwacht echter niet dezelfde stormloop naar het toestel als in andere landen: 'Het is een gegeerd product in het hogere segment, maar ondertussen zijn er al een 10.000-tal (gekraakte) iPhones aanwezig in België.'

De overeenkomst tussen Orange en Apple heeft betrekking op België, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije en Zwitserland, en ook op de Dominicaanse Republiek, Egypte, Jordanië en de Afrikaanse markten van Orange. Orange verkoopt de iPhone als sinds november in Frankrijk.