Marion Jones dreigt met rechtszaak als ze niet naar Athene mag
De sprintster Marion Jones daagt het Amerikaanse Anti-dopingagentschap (USADA) voor de rechtbank indien ze niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene. Jones zei dat zondag tijdens een persconferentie. Jones wordt er in een Amerikaanse krant van beschuldigd steroïden te gebruiken.
,,Indien ik me kwalificeer voor de Spelen en niet mag deelnemen op grond van geruchten, verzeker ik jullie dat er een proces zal komen'', verklaarde Jones. ,,Wij leven in de Verenigde Staten en zijn daarom onschuldig tot het tegendeel is bewezen''.

De verantwoordelijke van de Amerikaanse delegatie voor Athene, Herman Frazier, voegde er onmiddellijk aan toe dat hij concrete bewijzen moet hebben alvorens hij iemand uit het team zal verwijderen.

De krant San Jose Mercury News rapporteerde zaterdag dat het USADA, op basis van ,,bezwarende bewijzen'' verkregen van de Senaat, bezig is met onderhandelingen met enkele Amerikaanse atleten om niet deel te nemen aan de Spelen. De zaak draait rond het Californische laboratorium Balco. Mercury News heeft een lijst van 27 namen uit de sportwereld vrijgegeven die, volgens de krant, steroïden verkregen van Balco.

Bij die namen is dus ook Marion Jones. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney in 2000 won de Amerikaanse sprintster nog drie gouden en twee bronzen medailles.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig