DUBAI - Wat een gala-avond vol beroemde sterren en een live-uitzending op televisie moest worden, is zaterdagavond in Dubai helemaal in het honderd gelopen. Het was de bedoeling dat de beste mannelijke en vrouwelijke Arabische artiesten van het jaar hun onderscheiding op de eerste Arabische Music Awards in ontvangst kwamen nemen, maar slechts enkele genomineerden kwamen opdagen en de show begon tweeënhalf uur te laat. Dat leidde tot veel boegeroep en een fluitconcert van het publiek, dat tot 5.000 dirham (1.145 euro) had betaald om te zien en gezien te worden, maar desondanks massaal opstapte.
Presentatoren van wie de microfoon te pas en te onpas aan- en uitging waren het spoor volledig bijster en wisten niet wie ze moesten aankondigen. Zondagochtend rond halfvier gaven de laatste honderd van de tweeduizend oorspronkelijke bezoekers er de brui aan, samen een handjevol artiesten. De organisatie bleef achter met een koffer vol onuitgereikte awards, waaronder die voor de beste artiesten.

De organisatoren, de Arab Music Academy en Dubai Media City, bespaarden zich een complete afgang door de live-uitzending in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië al na acht minuten stop te zetten. De awards voor buitenlandse muziek werden niet uitgereikt, maar de Deense band Michael Learns To Rock, genomineerd in de categorie internationale popband, en de Deense rapgroep Outlandish, in de running voor beste internationale band, wisten het slinkende publiek nog te vermaken. Ook de in vier categorieën genomineerde Libanese popster Nancy Ajram vertolkte een nummer. Ze ontving een speciale onderscheiding als beste performer in de Arabische wereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig