Waseige maandag bondscoach van Algerije
Foto: pvb
ALGIERS - Robert Waseige ondertekent normaal maandag zijn contract als bondscoach van het Algerijnse nationale voetbalteam, dat vernam het Algerijnse persagentschap APS van de Algerijnse voetbalfederatie (FAF). Na Georges Leekens komt dus opnieuw een Belg aan het hoofd van de Algerijnse nationale ploeg.
Waseige (65) volgt Rabah Saâdane op, die de continuïteit binnen de Algerijnse nationale ploeg verzekerde na het snelle vertrek van Leekens in juli 2003. Leekens bleef slechts zes maanden in Algerije, maar plaatste zich met het team wel voor de Afrikaanse landenbeker 2004 in Tunesië. Algerije bereikte daar de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld door Marokko. Ondanks die knappe prestatie, wordt Rabbah Saâdane toch vervangen.

Waseige, die eerder dit seizoen ontslagen werd bij Charleroi, krijgt niet veel tijd om zich voor te bereiden op de eerste belangrijke wedstrijd. Op 30 mei debuteert hij met een vriendschappelijk duel tegen Jordanië, op 5 juni staat de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2006 al op het programma. Algerije neemt het in die eerste wedstrijd thuis op tegen Angola, nadien volgen de uitwedstrijden tegen Zimbabwe (20 juni) en Nigeria (3 juli).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig