LOS ANGELES - De Los Angeles Lakers hebben zaterdag in de tweede ronde van de play-offs in de NBA regerend kampioen San Antiono uitgeschakeld. De Lakers wonnen zaterdag het zesde duel met de Spurs (88-76) en brachten de stand in de best of seven daarmee op een onoverbrugbare 4-2.
In de volgende ronde, de finale van de Western Conference, nemen de LA Lakers het op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Sacramento en Minnesota. De stand daar is 2-3. Sacramento ontvangt vandaag Minnesota, dat daar de klus kan klaren.

Het heeft er lange tijd nochtans niet goed uitgezien voor de LA Lakers, want de ploeg verloor haar eerste twee wedstrijden en had alle statistieken tegen. In de geschiedenis van de NBA waren immers nog maar zeven ploegen - van de 170 die in dezelfde situatie verkeerden - er in geslaagd een dergelijke situatie nog om te buigen in een zege.

De Lakers presteerden echter het onmogelijke en wonnen de volgende vier wedstrijden. Kobe Bryant scoorde 26 punten voor de Lakers. Shaquille O'Neal speelde een beresterke wedstrijd. Hij scoorde 17 punten maar plukte vooral 19 rebounds. Het was zijn verdienste dat bezoeker Tim Duncan, de MVP van het vorige seizoen, "slechts" 20 punten totaliseerde. Duncan plukte op zijn beurt wel 11 rebounds.

In de andere wedstrijd van de dag won Indiana met 94-83 van Miami. De stand daar is 3-2 in het voordeel van Indiana. De zesde en misschien beslissende wedstrijd wordt dinsdag op het veld van Miami afgewerkt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig