Prins Filip heeft woensdagmorgen rond 10 uur een bezoek gebracht aan zijn echtgenote in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Na een uurtje vertrok hij om zijn andere drie kinderen van school op te halen. Rond 12u30 konden zij hun zusje een eerste keer bewonderen.
Een dame bracht het kersverse ouderpaar twee knuffelbeertjes, iemand anders had bloemen mee. Toen prins Filip in de inkomsthal verscheen, kreeg hij een klein applaus.

Prinses Mathilde beviel vanmorgen om 4u50 van een dochtertje Eléonore. Het vierde kindje van Prins Filip (48) en prinses Mathilde (35) weegt 3,210 kg en is 50 cm groot. De prinses en haar dochter stellen het goed. Het kleine prinsesje zal de voornamen Eléonore, Fabiola, Victoria, Anne, Marie dragen.

'De bevalling is zeer goed verlopen', verklaarde prins Filip aan de pers. 'Dames en heren, voor u staat een trotse vader. Ik en mijn vrouw zijn bijzonder trots, we verheugen ons', luidde het. Meer commentaar wou de prins niet geven.

'God is mijn licht'

Prinses Elisabeth (6), Prins Gabriël (4), en Prins Emmanuel (2) krijgen er dus een zusje bij. Meters van Eléonore worden kroonprinses Victoria van Zweden en prinses Claire van België. Peter wordt graaf Sébastien von Westphalen zu Fürstenberg.

De naam Eléonore komt in verschillende culturen voor. In het Arabisch betekent hij 'God is mijn licht'. Ook het Griekse woord voor 'erbarmen' zit erin.

Felecitaties van Leterme

Premier Yves Leterme heeft het paar intussen gefeliciteerd. 'De geboorte van een kind is altijd een heuglijke gebeurtenis voor de ouders en hun familie. Elk kind is een bron van hoop en toekomst', luidde het in een mededeling. Het pasgeboren prinsesje wenst hij, in naam van de regering en van hemzelf, 'een gelukkig leven'.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig