Premier Guy Verhofstadt drukt in een brief aan de ouders van de vermoorde Joe zijn onbegrip en verontwaardiging uit over ,,de gewelddadigheid en zinloosheid van deze criminele daad.'' Hij verzekert dat de zinloze moord niet ongestraft zal blijven en dat de zoektocht naar de daders voor alle politionele en gerechtelijke diensten een absolute prioriteit is. Hij wenst de ouders van het slachtoffer veel sterkte.
,,Het verlies van uw geliefde zoon Joe heeft mij diep getroffen'', schrijft de premier aan de ouders van de jongen uit Haren. ,,De waardige en serene manier waarop u dit leed draagt, is zeer sterk en moedig. Ik wens u hierbij mijn diepste medeleven aan te bieden namens de regering, de Belgische bevolking en mijzelf'', staat in de brief.

Premier Verhofstadt verwijst in de brief ook naar de pendelaars die in Brussel-Centraal stil blijven staan op de plaats waar Joe werd vermoord. ,,De talrijke pendelaars die even stil blijven staan in het Centraal Station, de mensen die met hun kinderen een bloem komen neerleggen op de plek waar Joe werd vermoord, sterken mij in de overtuiging dat de solidariteit van alle mensen, jong en oud, Belg of allochtoon, sterker is dan de onverschilligheid die er heerste op het moment van de gruwelijke feiten.''

Verhofstadt zegt de ouders nog niet te aarzelen op hem of op zijn diensten een beroep te doen indien hij hen in deze moeilijke periode behulpzaam kan zijn.