Vrouwen willen geen partner-voor-het-leven meer
Foto: sbr
BRUSSEL - De razendsnelle groei van het 'daten' op het internet, geeft aan dat vrouwen tegenwoordig steeds minder vaak op zoek te zijn naar een partner-voor-het-leven, zo meldt de Independent on Sunday. In plaats daarvan is het ideaal: een andere partner voor elke levensfase.
Dat blijkt uit een groot onderzoek naar de gevolgen van online dating (het zoeken van een partner via het internet) dat werd uitgevoerd door de universiteit van het Britse Durham.

,,Vrouwen zoeken via het internet meer vrijheid in de relatie'', zegt sociologe Judy Richards, die het onderzoek leidde. ,,De romantische illusies zijn weg, er wordt nu veel rationeler gehandeld en gedacht. En daarbij speelt het besef mee dat van één en dezelfde man moeilijk te verwachten valt dat hij de rollen van minnaar, vader en echtgenoot levenslang kan vervullen.''

Volgens haar studie 'Love on the Net' maakt de romantische droom plaats voor een realistisch ideaal: een verschillende man voor de verschillende levensfazen. Uit diepte-interviews met vrouwen tussen de 48 en 62 blijkt namelijk dat deze groep, die de kalverliefde en het ouderschap al achter de rug heeft, zich nu pas vrij begint te voelen en in veel gevallen op zoek gaat naar een jongere partner ,,omdat mannen van dezelfde leeftijd als saai en vastgeroest worden beschouwd''.