Hitte velt Henin
Foto: photo news
CHARLESTON - Justine Henin-Hardenne (WTA 3) is door Patty Schnyder (WTA-9) uitgeschakeld in de halve finale van Charleston. Het eerste verlies ooit voor de Belgische in dit tornooi, de eerste nederlaag ooit tegen Schnyder én eerste verlies in bijna twee jaar op gravel.
en verstikkende hitte en een krachtige wind bemoeilijkten tennissen in Charleston. Henin had de vorige zes duels nog nooit verloren van Schnyder. Aanvankelijk leek dat zo te blijven: 6-2 na degelijk spel voor de titelverdedigster. In de tweede set werd het snel 0-3 door slordig spel van Henin en agressieve en gevarieerde slagen van de Zwitserse die de set inhaalde met 3-6.

In de derde set won Henin nog wel het eerste spel zonder een punt prijs te geven, maar raakte oververmoeid: ze liet haar hand op de heup en knie rusten en ademde moeizamer in de pauzes: 6-2, 3-6, 2-6 na 1 uur en 46 minuten.

Nationaal coach Carl Maes kijkt met veel vraagtekens uit hoe Henin van de hitte, vermoeidheid en jetlag recupereert. Want volgend weekend wacht het Fedcup-duel in Luik tegen Rusland. Het enige voordeel voor Henin is dat ze door de finale te missen een dag langer kan herstellen. In die finale speelt Schnyder vanavond tegen de Russische Nadia Petrova (WTA-7).