Uitblinker Itzhaki redt Genk
Foto: photonews
Zelden een juistere uitslag gezien als die tussen KV Mechelen en Racing Genk. In een kansenarme partij gingen beide ploegen volop voor de volle buit. Malinwa leek op weg naar de winst, maar een knappe omhaal van Itzhaki bezorgde Genk alsnog een verdiend punt.
Met KV Mechelen (16 op 24) en Racing Genk (2 op 24) kondigde de affiche zich aan als een wedstrijd tussen een ploeg in vorm en een gewond dier. Dat weerspiegelde zich ook in beide opstellingen. Peter Maes opteerde opnieuw voor dezelfde elf als de afgelopen weken. Bij Racing Genk betaalden Tubic, De Decker, Vrancken en Benteke de nederlaag van vorige week cash. Zij verdwenen naar de bank. Bolat verving de geblesseerde Bailly.

Met de laatste plaats in de linkerkolom als inzet wisten beide ploegen goed waarvoor ze streden. Na vijf minuten leek de 0-1 al in de maak. Olivier Renard trapte bij het uitverdedigen de bal in de voeten van Itzhaki. De Israëliër hield de bal laag, waardoor Mellemans het leer in hoekschop kon glijden. Uitstel, maar geen afstel voor de thuisploeg. Na een prima voorzet van Itzhaki kopte Bosnjak de bal over Renard in doel. De blijdschap was groot bij de Kroaat, die recht naar de Genkse bank liep. Malinwa was niet aangeslagen en amper een paar minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Imschoot legde een vrije schop kort terug naar Van Hoevelen, die niet aarzelde en de bal binnenpoeierde. Het aangename wedstrijdbegin kende een vervolg en beide ploegen bleven jagen op een doelpunt. Op het kwartier vlamde Toth op doel, maar via de hand van Ivens ging de bal in hoekschop.

Het protest van de Hongaar leverde terecht geen respons op. Ook Malinwa toonde zich. Vleminckx’ vrije schop werd door Bolat uit zijn doel geranseld. Het verschil in de rangschikking tussen beide ploegen was bijzonder klein en ook op veld waren Mechelen en Genk aan elkaar gewaagd.

De wedstrijd ging op en af, maar zowel Renard als Bolat bleven nagenoeg werkloos. Zo bleef de juiste 1-1 tussenstand tot aan de rust op het bord.

Torpedo Tiago

De eerste kans van de tweede helft was er een voor Mechelen. Na wat geharrewar in de Genkse zestien besloot Nong op Bolat. Bij de daaropvolgende hoekschop moest Vervecken Mellemans en Caillet na een robbertje vechten tot de orde roepen. Het typeerde een wedstrijd op het scherpst van de snee. Bitsig en spannend, maar zonder al te veel kansen. Al had Itzhaki meer moeten doen na een mooie voorbereidende actie van zijn landgenoot Barda. Itzahki bleef veruit de beste man op het veld en zonderde even nadien Haroun af. Een grote doelkans leek in de maak, maar Haroun miste zijn pass volledig.

Kort nadien torpedeerde Tiago Van Hoevelen. De Braziliaan werd zonder aarzelen van het veld gestuurd. De Genkse linkerflank kwam zo open te liggen en Persoons mocht vrij voorzetten. Nong bedankte met zijn negende van het seizoen. KV Mechelen leek op weg naar een twaalf op twaalf, maar na de uitsluiting van Mellemans moest ook de thuisploeg met zijn tienen verder. Genk rook bloed en Renard moest zijn klasse tonen op pogingen van Haroun en Itzhaki. Tegen een omhaal van alweer de Israëliër had hij echter geen verhaal. Zo werd het alsnog 2-2 in een felbevochten wedstrijd, die geen verliezer verdiende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in