Ontvoerd Brits meisje was mogelijk in handen van pedofiel
Foto: afp
De vermoedelijke ontvoerder van het negenjarige Britse meisje Shannon Matthews, die bijna vier weken vermist was en vrijdag levend en wel teruggevonden werd, zou een verleden als pedofiel hebben en zou het meisje misbruikt hebben.
Dat zegt de ex-vrouw van de man. De politie zet zondag het verhoor van het kind en van de vermoedelijke ontvoerder voort.

De 37-jarige ex-vrouw heeft het in een interview in News of the World over de ongezonde interesse van haar voormalige echtgenoot in kinderen. Hij zou zelfs zijn twee dochters achterna gezeten hebben. Haar zeven jaar durende huwelijk met de verdachte zou 'de hel' geweest zijn, aldus de vrouw. Zo moest ze zich voor hem verkleden als schoolmeisje tijdens het vrijen.

Volgens de Britse krant Mail on Sunday zou de man bij zijn arrestatie gezegd hebben dat de 32-jarige moeder van Shannon iets te maken heeft met de ontvoering van haar dochter. De vermoedelijke ontvoerder is een oom van de 22-jarige stiefvader van Shannon.

Intussen wordt het meisje verder verhoord door de politie. Samen met kinderpsychologen willen de onderzoekers zo behoedzaam mogelijk de mysterieuze omstandigheden van haar verdwijning achterhalen. Shannon werd vrijdagnamiddag tijdens een huiszoeking gevonden in een huis in Batley Carr, een stadje op minder dan twee kilometer van haar huis. Ze zat verstopt in de structuur van een openklapbare sofa.

Bij de zoektocht naar het meisje, die heel wat media-aandacht kreeg, werden in het hele land meer dan driehonderd agenten en onderzoekers ingezet. Het was een van de meest omvangrijke politieacties in Groot-Brittannië sinds eind 2006 een honderdtal agenten jacht maakten op de moordenaar van vijf prostituees.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in