In Brugge is zondag de start gegeven van de plantactie van Kom op tegen Kanker. In Brugge worden 19.000 bomen geplant. In heel Vlaanderen worden dat er 72.000, of 10.000 meer dan vorig jaar. Voorzitter Frank Deboosere is tevreden met dit resultaat.
Deboosere wijst erop dat kanker steeds meer bespreekbaar wordt. 'Het taboe verdwijnt en dat is belangrijk in de strijd tegen de ziekte', zegt de weerman.

Brugge verkocht de voorbije maanden onder impuls van het stadsbestuur massaal veel boompjes. In nauwelijks drie maanden tijd werden er 19.000 aan de man gebracht. Ze worden aan de grens van het Ryckeveldebos geplant. Alle bomen samen worden een bos van 5,5 hectare. Tegen 2030 wil Brugge Ryckevelde met 34 hectare nieuw bos uitbreiden.

Vlaams minister voor Leefmilieu Hilde Crevits zei zondag dat de plantactie van Kom op tegen Kanker meteen ook de start is van de doelstelling van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen om op korte termijn 1 miljoen nieuwe bomen aan te planten.

Het planten in Brugge gaat zondag de hele dag door. Er is ook veel randanimatie voorzien. Met 10 tot 20 liter water per vierkante meter zullen de bomen volgens Deboosere snel groeien.

Naast de minister, de burgemeester en de voorzitter van Kom op tegen Kanker kwamen zondag ook de spelers van Club en Cercle Brugge bomen planten.

Ook tal van bedrijven uit de regio namen hun verantwoordelijkheid en kochten massaal boompjes. Het Zeebrugse havenbestuur zal voor elke boom die door het Brugse bedrijfsleven wordt gefinancierd nog een tweede boom planten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in