Vlamingen tegen uitbreiding Brussels gewest
Foto: bdw
BRUSSEL - De krant Le Soir vroeg aan zeventig Vlaamse volksvertegenwoordigers hun mening over het Franstalige tegenvoorstel om het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen in ruil voor de uitbreiding van het Brussels gewest. Alleen Pierre Lano (VLD) antwoordde positief.
Lano stelde echter voorwaarden: de uitbreiding dient te gebeuren binnen een minimaal kader en de negentien gemeenten van Brussel moeten fuseren. ,,Als die fusie gebeurt, is een kleine uitbreiding van het gewest naar Sint-Genesius-Rode denkbaar. Met de annexatie van bijvoorbeeld het Ter Kamerenbos wordt de doorgang met Wallonië gerealiseerd", citeert de Brusselse krant het VLD-kamerlid.

De senators Jeanine Leduc (VLD) en Mimount Bousakla (SP.A) sluiten niet uit dat ze rond de onderhandelingstafel gaan zitten waar de uitbreiding van het Brussels gewest wordt onderzocht. Bousakla zegt gunstig te staan tegenover een uitbreiding, maar bekent geen interesse te hebben voor dit probleem. Leduc voelt zich ,,solidair" met Wallonië. Haar vader was Franstalig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in