Ouders overleden baby staan terecht voor fout geplaatste kinderstoel
Foto: wdk
OUDENAARDE - De ouders van een baby die in 2004 om het leven kwam bij een verkeersongeval in Mullem, hebben zich vrijdag voor de politierechtbank van Oudenaarde moeten verantwoorden. Ze riskeren een celstraf omdat ze de kinderstoel waarin de baby zat niet op de correcte manier op de achterbank hadden geplaatst.
De ouders, L.P. en S.T. uit Oudenaarde, staan terecht voor onopzettelijke doding door een gebrek aan voorzorg. Hun toen zeven maanden oude dochter overleed ter plaatse nadat hun auto aangereden werd door een dronken bestuurder op de N60 in Mullem.

Het openbaar ministerie vroeg vrijdag de toepassing van de strafwet tegen beide ouders. Volgens de aanklager zijn de ouders verantwoordelijk omdat ze het kinderzitje niet op de juiste manier in hun auto hadden vastgezet.

De verdediging betwist die stelling. ,,Volgens het OM mag het kinderzitje alleen maar tegen de rijrichting in staan, zodat het kind met het gezicht naar de achterruit kijkt. Die plaatsing staat misschien in de handleiding van de kinderstoel, maar behoort niet tot de strafwet'', zei meester Jan Van Eeckhaut.

Uit het onderzoek bleek dat de kinderstoel tijdens het ongeval vast bleef zitten, hoewel de wagen over de kop ging. De politierechtbank doet uitspraak op 9 maart.