Antwerpen 0 - Halenƒr3
Gelijkopgaande eerste set met een setbal voor Antwerpen, maar een nochtans behoorlijke Haesevoets miste. Een ace van Vaes en twee keer Gielens zorgden voor eerste bezoekende winst. Halen ging meteen op zijn elan door. Een goed draaiend geheel met veel snelheid, blocks van Koekelcoren en aanvalskracht van Vaes en Van Jaarsveld zorgden voor een terechte 0-2 setstand.

Coach Van Drom haalde een onzichtbare Krolis van het terrein, maar zijn ploegmaats bleven ook de opslagen verkwanselen, zodat uitblinker Vaes zijn ploeg op 16-19 bracht. Toen ook de Antwerpse receptie nog begon te zwalpen, konden de thuisspelers nog twee matchballen redden, maar gingen de Limburgers via Goverde en een blok van Gielens met droge, verdiende 0-3 cijfers naar huis. Antwerpen meteen met beide voetjes op de grond. (mcd)

 • SETS: 25-27, 19-25, 24-26.
 • ANTWERPEN: Haesevoets, Van Goethem, Verschueren, Krolis, Gofflo, Brouns; libero: De Bont, kwamen in: Relecom, Verelst, Van den Bosch.
 • HALEN: Koekelcoren, Goverde, Gielens, Bruyndonckx, Vaes, Van Walle; libero: Blairon, kwamen in: Van Jaarsveld, Van den Eynde, Hakala.
Asse-Lennik 3-Waaslandƒr0
Asse-Lennik doet een heel goede zaak door te winnen tegen Waasland. De Brabanders klimmen zo terug naar de derde plaats in het klassement.

Waasland gaf zich niet zomaar gewonnen en verdedigde goed. Ze kwamen terug in de wedstrijd en bleven aanklampen tot op het einde. In de eerste set kon Wounembaina een kloofje slaan, daarna was het Dominguez die de spannende tweede set thuis hield.

De laatste set begon goed voor de bezoekers, die zelfs op een 14-16 voorsprong kwamen. Toen stak Asse-Lennik een tandje bij en Wounembaina serveerde uiteindelijk naar winst. (EGQ)

 • SETS: 25-23, 25-23, 25-20.
 • ASSE-LENNIK: Van Gendt, Claes, Kranenborg, Dominguez, Wounembaina, Verhees; libero: Van Renterghem.
 • WAASLAND: Van De Plas, Janssens K., Backaert, Roelandt, Joosen, Van Dyck; libero: Janssens N.; Kwamen in: Proost en De Vuyst.
Averbode 3- Menenƒr0
De eerste set ging gelijk op tot 15-15, maar via aces van Mc Givern en Coucke liep Menen uit tot 17-20. Rosiers en een sterk blockende Eloi zorgden voor de ommekeer: 25-23.

In de tweede set vochten de bezoekers van 9-3 en 18-15 terug tot 23-23. Maar bij de vierde setbal maakte Rosiers de klus toch af met een jumpservice, 29-27. Menen bleek aangeslagen, kwam in de derde set meteen 9-1 achter en een ontketend Averbode speelde uit tot 25-14. (LG)

 • SETS: 25-23, 29-27, 25-14.
 • AVERBODE: Rosiers, Van Hirtum, Deville, Siqueira, Marcus, Eloi; libero: Geerinckx. Kwamen in: Nuijts, Melis en Roalkvam.
 • MENEN: Sinnesael, Hollez, Coucke, Pulko, Art, Mc Givern; libero: Dejonckheere. Kwamen in: Lamont en Van Noorden.
Roeselareƒr3-Guibertinƒr0
Leider Roeselare had zoals verwacht nauwelijks last met rode lantaarn Guibertin. Vooral middenman Tije Vlam speelde zich zowel aanvallend, blokkend als serverend in de kijker. In de eerste beurt werden de bezoekers door een scherp en collectief sterk Roeselare in alle spelonderdelen overklast. De thuisploeg nam wat gas terug in de tweede beurt en kwam 5-8 achter. Na 16-14 behield Knack Randstad de tweepuntenkloof tot 25-23. Via 8-2, 16-7 en 21-15 behield de thuisploeg in de derde set het overwicht zodat er van een wedstrijd nauwelijks sprake was. Veel meer dan een uur had Roeselare niet nodig om de klus te klaren. (id)

 • SETS: 25-13, 25-23, 25-18.
 • ROESELARE: Depestele, Verhanneman, Verhelst, Vlam, Danilo en Tuerlinckx; libero Callebert. Kwam in: Borremans.
 • GUIBERTIN: Bartha, Bolehovsky, Schuch, Baudin, Canca en Hamelryck; libero: Leserman.
Puurs 0-Maaseik 3
Onder impuls van Klinkenberg en Viafara konden de bezoekers in de openingsset gemakkelijk uitlopen tot 5-8. De thuisploeg profiteerde van de schoonheidsfouten bij Maaseik om terug te komen tot 13-17. Klapwijk en Lopes stelden orde op zaken en een mislukte opslag rondde de set af.

Twee blocks van Schrijvers en Aanvallen van Lopes en Viafara zorgden voor 7-8 in de tweede set. Van Der Wel en Degreef zorgden voor de aansluiting tot 9-9. Dankzij Claerman bleef de thuisploeg aanklampen tot 14-16. Degreef zorgde nog voor een 20-24 stand, niet voldoende om af te ronden.

De tien minuten rusttijd waren voor de thuisploeg voldoende om uit te lopen tot 10-8 en 13-12. Maaseik voelde het gevaar, stak een tandje bij en liep weer uit tot 16-22. Klapwijk rondde de wedstrijd af. (LVW)

 • SETS: 17-25, 20-25, 19-25.
 • PUURS: Van Der Wel, Sophie, Deroey, Biset, Degreef, Claerman; libero: Nolf. Kwamen in: Corrales en Rousseaux.
 • MAASEIK: Viafara, Lopes, Schrijvers, Klinkenberg, Klapwijk, Van Decraen; libero: Derkoningen. Kwamen in: Van Walle en Van De Voorde.