Ingevallen Nong bezorgt Roeselare koude douche
Foto: belga
Het nieuwe Roeselare, met de vier aanwinsten in de basiself, domineerde, maar een uitgekookt KV Mechelen sloeg op cruciale momenten toe. De ingevallen Aloys Nong telde Roeselare in de slotfase uit.
Roeselare moest het rooien zonder de geschorsten Mirvic en Huyghebaert. Coach Dennis van Wijk gooide de vier winteraanwinsten - Eyjolfsson, Pryor, Rukavytsya en Tomou - meteen in de strijd. Van Loo, die voor de winterstop bekend maakte per se weg te willen bij Roeselare, startte op de rechtsback. Ook Mechelen-trainer Maes moest nogal wat spelers missen. Naast de geschorste Van Goethem waren Chen, Renard, Van Dessel en Vrancken geblesseerd. Destorme en Mellemans moesten ziek afmelden. Topschutter Nong begon verrassend op de bank.

In het Jan Breydelstadion bleek enkele tientallen kilometer verderop geen voetbal mogelijk, maar volgens ref Flament kon er op Schiervelde na de hevige plensbuien gewoon gevoetbald worden. Het nieuwe Roeselare schoot fel en gretig uit de startblokken: Biebauw (ex-Roeselare) duwde de poging van Tomou met de vingertoppen buiten. Mechelen versierde op het kwartier een eerste kansje. Rossini, voor de derde keer in de Mechelse basiself, kon net niet bij de voorzet van Van Hoevelen. Even later zette Rukavytsya zich knap door op links. Biebauw was kansloos, maar de heerlijke krul van de Australiër spatte uiteen op de paal.

Toen Ivens de bal tegen de arm kreeg, claimde heel Roeselare een penalty. Flament reageerde niet. Aan de overkant zeilde het schot van Mununga voorlangs. Net voor het halfuur vuurde Rossini de assist van Mununga staalhard binnen. De Mechelse aanhang juichte, maar Flament keurde het doelpunt op aangeven van de lijnrechter af wegens buitenspel van Mununga.

De bezoekende fans mochten enkele minuten later toch feesten: Gorius krulde de bal tussen Sierens en de paal tegen de touwen. Met zijn zevende van het seizoen bezorgde de Fransman de bezoekers een gevleide voorsprong. Het schot van Rukavytsya flitste aan de overkant naast.

Extra aanvaller

De West-Vlamingen probeerden ook na de rust de wedstrijd naar hun hand te zetten: Rukavytsya vuurde naast. De thuisploeg wilde heel graag, maar Mechelen lag op de loer. Het schot van Buyens zoefde over. Met Dissa voor Vidarsson gooide van Wijk nog een extra aanvaller in de ploeg. De ingreep loonde: Pryor bediende Dequevy, die van dichtbij en via het been van een verdediger de verdiende gelijkmaker binnen vuurde.

Vijf minuten voor inrukken sabelde de ingevallen Nong de thuisploeg neer. De Kameroener knalde de verre uittrap van Biebauw kurkdroog tegen de touwen. Voor Nong was het al zijn achtste treffer van het seizoen.