Frank Vercauteren wint zijn eerste wedstrijd met Genk
Foto: belga
Franky Vercauteren heeft de eerste overwinning van zijn Genks avontuur op zak. Het is meteen een vierde uitzege voor de Limburgers en tevens een sportieve weerwraak na de thuisnederlaag in de heenronde.
De verdiende zege kwam kort na de rust tot stand toen Buffel en co een tandje bijstaken, de gastheer tegen de touwen drukten en tevens de schoonheidsfouten afstraften. De feilloze traptechniek van Töszer en het opportunisme van Ogunjimi deden de vinnig gestarte zebra’s uiteindelijk de das om. De Genkse zege had reeds in het eerste halfuur in kannen en kruiken kunnen zijn doch Yeboah faalde als een koorknaapje bij zijn allereerste kans in onze competitie.

Thomas Craig trok noodgedwongen met vijf tieners de kaart van de jeugd, In afwezigheid van sterkhouder Kere (Afrika Cup) onderging de 17 jarige Pietro Perdichizzi zijn vuurdoop. Nieuweling Ciza mocht in het middenveld aandraven naast zijn vroegere paaarswitte ploegmaat Kage. Tenslotte kreeg belofte Baguette verder vertrouwen, doelman Chabbert pas sinds kort speelklaar verscheen in de dug out. Bij de gasten speelde aanwinst Yeboah in de vuurlinie samen met Ogunjimi terwijl het duo Joneleit-Camus tegen hun ex-team opnieuw verenigd was.

Zware regenval

Gezien de weeromstandigheden, zware regenval op een nog bevroren terrein, verliep de balcirculatie vaak vrij moeizaam. Cordaro forceerde na een infiltratie van Christ van bij de aftrap een eerste kans doch mikte ver naast. Na een klein kwartier namen de gasten de fakkel over, Töszer zag van op dertig meter een schitterende vrijschop op de staak uiteenspatten. Kort daarop had Yeboah zijn naamkaartje moeten afgeven na een briljante uitval van Buffel. De Ghanese schutter opteerde echter voor een staaltje kantwerk om meteen een gemaakt doelpunt te kraken.

Christ en Cordaro en ook Buffel bonden op de flanken de duivels aan, De laatste voorzet bereikte echter te zelden de bestemmeling. Een bedrijvige Yeboah vond vanaf het derde kwartier alsmaar beter zijn draai.

Christ knokte verder en kronkelde naar hartelust. Even voor de pauze bereikte hij een vrijstaande Ciza. De Anderlecht-belofte zag zijn poging met de onvrijwillige medewerking van Joneleit tegen de netten verdwijnen. Zware klap voor de gasten die echter na de pauze een indrukwekkende machtsgreep verwezenlijkten. Tôszer haalde op aangeven van Ogunjimi nogmaals zwaar uit met zijn geduchte linker en versierde de gelijkmaker. Even later strafte Ogunjimi een slippertje van Lella meedogenloos af. Meteen de klop van de hamer voor een vertimmerde thuisploeg die in de slotminuut de bittere kelk van de zesde thuisnederlaag tot de bodem moest ledigen.