Sidibe brengt Sint-Truiden naast G. Beerschot
Foto: photo news
Sint-Truiden heeft op de 22ste speeldag met 2-1 gewonnen van Lokeren en komt daardoor voorlopig naast Germinal Beerschot op de vierde plaats. Sidibe scoorde twee keer voor de Truienaars en komt bovenaan de topschutterstand met elf goals.

LIVE Herbeleef de wedstrijden
Doordat Club Brugge-Westerlo alsnog werd uitgesteld na hevige regenval, was Sint-Truiden het enige team uit de top zes dat zaterdag in actie kwam. Met succes. De Truienaars tellen na hun zege tegen Lokeren evenveel punten als vierde Germinal Beerschot, dat weliswaar zondag in actie komt tegen Cercle Brugge.

Lokeren, dat onderin evenveel punten telt als Roeselare, mocht van geluk spreken dat de concurrent uit de Rodenbachstad ook onderuit ging. Tegenstander KV Mechelen was iets voorbij het half uur op 1-0 gekomen via Gorius, maar de gegeerde Dequevy maakte twintig minuten voor tijd gelijk.

Vijf minuten voor tijd tekende Nong alsnog de winnende treffer aan voor de bezoekers uit Mechelen.

Volgend weekend staat de aartsbelangrijke onderlinge confrontatie tussen Lokeren en Roeselare op het programma.

Racing Genk heeft na acht wedstrijd zonder zege nog eens de smaak van de overwinning geproefd. Tegen Charleroi werd het 1-3. Töszer (51'), Ogunjimi (54') en Carlos (89') maakten de goals.

Genk doet een goede zaak. Het wipt voorlopig over Westerlo, dat vanavond niet speelde. Het loopt ook drie punten uit op Lokeren en Roeselare, waardoor het vanaf volgende week naar boven kan beginnen kijken.

Zondag staat de topper Standard-Anderlecht en G. Beerschot-Cercle Brugge op het menu.