Het Belgisch futsalteam kende een slechte generale repetitie op het Europees kampioenschap, dat volgende week in Hongarije van start gaat. Zaterdag verloren de Belgen in een oefenwedstrijd in Lommel met 0-5 van Iran. Vrijdag was er nog 4-4 gelijkgespeeld tegen de Iraniërs.
Zondag stappen de Belgen op het vliegtuig naar Hongarije. Dinsdag spelen ze er in Debrecen tegen Italië hun eerste groepswedstrijd, donderdag is Oekraïne de tegenstander. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

'Wie de wedstrijden tegen Iran niet gezien heeft, denkt misschien negatief, maar daar is geen aanleiding toe', relativeerde futsalvoorzitter Jean-Pierre Notelteirs.

'Voor de concurrentie met de echte wereldtop moeten wij passen. Maar wij horen bij de top 12 van toch al 40 Europese landen waar het futsal steeds meer in trek komt. De laatste deelname van België aan een EK was in 2003, toen wij vierde werden achter Italië, Oekraïne en Spanje. Vier jaar daarvoor was België achtste. In 2005 in het Tsjechische Ostrava en in 2007 in het Portugese Porto waren wij er niet bij. Bijgevolg beschouw ik het als een eer het Belgisch futsal op het EK te kunnen voorstellen.'

Belgische EK-selectie:
Doelmannen: Morant (1e doelman) en Pagetta (2e doelman)
Spelers: kapitein Bachar, Achabar en Sababti (Chase Antwerpen); Aabbassi, André Vaderlei, Zico en Chaibai (Châtelineau); Salhi, Neukermans en Ferrian (Morlanwelz); Rosa Lima en Fossé (A21 Charleroi).