Ronnie O’Sullivan speelt voor vijfde mastertitel
Foto: belga
Titelverdediger Ronnie O’Sullivan heeft zich zaterdag in de Wembley Arena in Londen voor de finale van het Masters snooker geplaatst. De 34-jarige Engelsman versloeg de Welshman Mark Williams met 6-5.
Het was een bijzonder beklijvende halve finale, waarin beide spelers hun beste snooker uit de kast haalden. In het beslissende frame leek alles verloren voor O’Sullivan toen hij bij een cannon op het rode pak niet alleen blauw, maar ook twee rode ballen in de pockets zag verdwijnen. De nummer een van de wereld kreeg echter nog een kans en greep die ook.

'Williams was vandaag de betere speler. Ik begrijp niet goed dat ik gewonnen heb', reageerde O’Sullivan. 'Ik mis vertrouwen en in de eerste frames speelde ik dan ook echt slecht. Ik dacht dat het een ramp ging worden en ben dan ook opgelucht dat ik door ben. Williams is een tijdje op de sukkel geweest, maar als hij zo speelt is hij één van de favorieten voor de wereldtitel.'

In de finale (best of 19) neemt O’Sullivan het zondag op tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Stepen Maguire en de Engelsman Mark Selby. 'The Rocket' kan het Masters zondag een vijfde keer winnen. Hij staat voor de negende keer in de finale, een evenaring van het record van zesvoudig winnaar Stephen Hendry. In 1995, 2005, 2007 en 2009 nam O’Sullivan de trofee mee naar huis.