De Belg met Congolese licentie, Frank Verhoestraete (KTM) eindigde zondag op de 19e plaats in de Dakar. Dat is de beste prestatie van een Belgische motorrijder in de monsterrally sinds 1991, het jaar dat tweevoudig winnaar Gaston Rahier 13e werd.
Een andere Belg die het einde haalt is Eric Palente (Honda). Hij eindigt op de 69e plaats, een evenaring van zijn beste prestatie. Bij zijn eerste deelname in 2003 werd hij ook 69. 'Het resultaat is van ondergeschikt belang. Ik sta aan de finish en dat is het belangrijkste, zeker na alles wat ik in deze wedstrijd heb meegemaakt', aldus Palente.

'Het was een mooie Dakar met mooie ritten, zeker zo goed als in Afrika. En het volk is hier zo enthousiast. Ik stopte eerder deze week om een frisse cola te kopen en werd echt belaagd door mensen voor handtekeningen. Gelukkig was de politie in de buurt om mij als het ware te ontzetten.'

Ennio Cucurrachi (KTM) haalde de eindstreep niet. Hij werd door de koersdirectie uit de wedstrijd gehaald nadat hij dagen aan een stuk bijna niet geslapen had en meermaals gevallen was.