Het internationale Rode Kruis verhoogt het bedrag dat het nodig acht voor de hulpverlening na de aardbeving in Haïti tot 73 miljoen euro. Daarmee wil het zo’n 300.000 personen helpen gedurende drie jaar, zo meldt het Belgische Rode Kruis zaterdag in een persbericht.
In de komende dagen zal het Internationale Rode Kruis op het terrein over 14 gemotoriseerde eenheden beschikken voor noodinterventies, onder hen ook één Belgische equipe. Het vijfkoppige team is momenteel onderweg naar Haïti en zal een maand ter plekke blijven. De leden zullen zich voornamelijk bezighouden met de verdeling van noodhulp, zoals drinkbaar water, tijdelijke onderkomens en medicijnen.

Verder laat het Internationale Rode Kruis weten al bijna 18.000 aanvragen ontvangen te hebben om Haïtianen te helpen bij het contacteren van hun familie via de speciale website. Zo’n 1.400 personen hebben de website al gebruikt om te laten weten waar ze zich bevinden.

Het Rode Kruis hernieuwt de oproep om geld te storten op rekening 000-0000016-16 of online via de website www.rodekruis.be.