Obama schakelt Bush en Bill Clinton in
Foto: ap
De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn voorgangers George Bush en Bill Clinton ingeschakeld om de Amerikaanse bevolking meer te betrekken bij de hulp die het door een verwoestende aardbeving getroffen Haïti nodig heeft.
Clinton en Bush aanvaardden om een 'Fonds Clinton-Bush voor Haïti' te leiden. Obama zei dat de omvang van de benodigde hulp niet valt te meten in dagen of weken, maar eerder in maanden of zelfs jaren. De president voerde zaterdag in het Witte Huis overleg met Bush en Clinton.

Bush zei dat mensen het beste kunnen helpen door ’gewoon geld te sturen’. Clinton verklaarde op zijn beurt dat de Haïtianen met hulp van de Amerikanen hopelijk een betere toekomst voor zichzelf kunnen opbouwen.

Obama en zijn ex-collega’s hebben voor de hulp aan Haïti een nieuwe website gelanceerd: www.clintonbushhaitifund.org.

Inmiddels heeft de VS wel kritiek gekregen op het beheer van de luchthaven van Port-au-Prince. Frankrijk heeft via de ambassadeur officieel geprotesteerd tegen de VS omdat een Frans hospitaalvliegtuig vrijdag lange tijd niet kon landen. De VS hebben sinds vrijdag de controle over de luchthaven in handen.