Nestelt STVV zich nog wat steviger in top zes?
Foto: photo news
Aangezien Club Brugge-Westerlo alsnog werd uitgesteld, is Sint-Truiden de hoogste gerangschikte ploeg die vanavond in actie komt. Tegenstander is Lokeren, dat helemaal onderin het klassement staat. STVV kan zijn plaats in de top zes -en dus eerste play-off- bestendigen.
Lokeren dreigt via gerechtelijke weg alsnog een stokje te steken voor de transfer van Dawid Janczyk naar Germinal Beerschot. Aan Jérémy Perbet, de goaltjesdief uit tweede klasse, om hem nu al te doen vergeten. Bij tegenstander Sint-Truiden zullen ze zijn prestaties met argusogen volgen, want de Truienaars wilden hem ook aantrekken. ‘Een laffe daad’, vinden ze de Kanaries over de actie van Lokeren om Perbet voor hun neus weg te plukken.

Frank Vercauteren bleek tot dusver nog niet de Messias voor Racing Genk, maar er is weer een nieuwe kandidaat-verlosser: Samuel Yeboah.

De Ghanese spits die sinds een duel tussen Real Madrid en Racing Genk de club van zijn hart heeft gevonden -Racing Genk dus- is nog maar pas aangetrokken en staat al in de basis tegen Charleroi. De Karolingers volgen op één punt van Racing Genk en dus wordt er ongetwijfeld met het mes tussen de tanden gespeeld.

Roeselare hoeft dan wel geen rechtstreekse degradatie meer te vrezen, in de Rodenbachstad zouden ze liever Lokeren naar de eindronde met drie tweedeklassers sturen. Beter doen tegen KV Mechelen dan Lokeren in Sint-Truiden is de boodschap om Lokeren alleen met de rode lantaarn op te schepen. Verwacht wordt dat Van Wijk drie van zijn nieuwkomers laat opdraven: Om Eyjolsson, Pryor en Tomou.

Op zondag staat de topper Standard-Anderlecht geprogrammeerd en Germinal Beerschot-Cercle Brugge.