Kim Clijsters gaat spelen voor slachtoffers Haïti
Foto: *
Tennisser Roger Federer, 's werelds nummer één, heeft spontaan een exhibitie-evenement op poten gezet om fondsen in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Zondag, op de vooravond van de Australian Open, gaan hij en andere tennissers in Melbourne wedstrijden spelen in de hoop het stadion gevuld te krijgen. Kim Clijsters draagt ook haar steentje bij.
'Ik dacht dat we iets konden doen om Haïti te helpen na die tragische aardbeving', aldus Federer. 'Dus heb ik met andere topspelers gepraat, en ze vonden allemaal dat we een evenement konden organiseren. We gaan dubbel of gemengd dubbel spelen en proberen zo het stadion te vullen. We vragen een donatie van tien dollar om ons te zien spelen'.

Kim Clijsters speelt zondag vanaf 14u lokale tijd (04u 's nachts Belgische tijd) mee in het exhibitie-evenement in de Rod Laver Arena in Melbourne. 'Roger, ikzelf, Serena, Andy Roddick en enkele anderen zullen een gemengde exhibitie spelen in de Rod Laver Arena om geld in te zamelen voor de afschuwelijke tragedie in Haïti', staat zaterdag te lezen op de Twitterpagina van Clijsters.

'De ticketprijzen gaan rechtstreeks naar de slachtoffers; we moeten alles doen wat we kunnen'. Kim Clijsters won vorige week het WTA-toernooi van Brisbane, en ze schonk haar winstpremie van 37.000 dollar aan het Royal Children's Hospital in Brisbane.