Wickmayer opent tegen Roemeense, Clijsters tegen Canadese
Photo News Foto: © Photo News
De vier Belgische vrouwen op de Australian Open zitten allemaal in hetzelfde kwart van de hoofdtabel. Vrijdag wees de loting al uit dat Kim Clijsters (WTA 15) en Justine Henin elkaar kunnen treffen in de kwartfinale, en kwam een eerste ronde tussen Henin en Kirsten Flipkens (WTA 80) uit de bus. En na de kwalificaties werd ook Yanina Wickmayer (WTA 16) ingedeeld in het derde kwart. Een vierde ronde tegen Justine Henin is mogelijk.
Kim Clijsters kent na de kwalificaties nu ook haar tegenstandster in de eerste ronde: de Canadese Valerie Tetreault (WTA 134), en het wordt hun eerste ontmoeting.

Wickmayer, die zaterdag met twee keer 6-0 de Spaanse Lourdes Dominguez Lino (WTA 135) versloeg in de derde kwalificatieronde, komt in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uit tegen de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 53). De twee stonden al drie keer eerder tegenover elkaar, telkens in 2009 (in Saint-Gaudens, Linz en Luxemburg), en iedere keer was Wickmayer de beste.

Bij winst komt Wickmayer in de tweede ronde uit tegen de winnares van het duel tussen de Russin Anna Chakvetadze (WTA 68) en de Italiaanse Flavia Pennetta (WTA 12), die vorige week in de finale in Auckland voor de tweede keer in twee matchen verloor tegen Wickmayer.

Als beide meisjes zich plaatsen, komen Wickmayer en Henin elkaar tegen in de vierde ronde. Voor Henin betekent dit een eerste ronde en een mogelijke vierde ronde en kwartfinale tegen een landgenote. De vier Belgische vrouwen komen allemaal maandag in actie.