Speelt Janssen met voeten ondervragers?
IF Foto: © vtm
Ronald Janssen, de seriemoordenaar uit Loksbergen, heeft nog een vierde moord bekend tegenover zijn ondervragers. Althans, hij vertelde dat hij denkt dat hij ooit met het lijk van een jonge vrouw ‘rondreed’ in de Oostkantons. Gerecht en speurders vragen zich ondertussen af of zijn vergetelheid echt is, of dat hij met hun voeten speelt.

Hoe hij het exact verwoordde, weten we natuurlijk niet. Maar de jongste bekentenis van Ronald Janssen moet ongeveer zo geklonken hebben: ‘Er was ook nog dat andere lijk. Waar? Dat weet ik niet meer. Wanneer? Dat weet ik ook niet meer. Wie? Echt geen idee meer van. Maar ik meen dat ik met een lichaam rondreed in de oostkantons.’

Als het zijn bedoeling was de speurders met een raadsel op te zadelen, dan is dat goed gelukt. Al dagenlang breken gerecht en onderzoekers zich het hoofd over wie het vierde slachtoffer van Ronald Janssen zou kunnen zijn. Maar voorlopig lijkt geen enkel oud dossier echt in aanmerking te komen.

Verklaringen Kevin en Shana

Over de betrouwbaarheid van zijn verklaringen blijft een dikke sluier van ongeloofwaardigheid hangen. Denk alleen maar aan het motief dat hij uitwerkte voor de moord op Kevin en Shana. ‘Mijn stoppen waren doorgeslagen na een woordenwisseling, omdat ik het aanhoudende getreiter van Kevin niet langer kon verdragen’, liet hij optekenen.

Ondertussen lijkt het vrijwel zeker dat er van dat motief niets klopt. Niet alleen heeft niemand ooit iets gemerkt van pesterijen, bovendien moest Janssen ook toegeven dat hij tussen de moorden op Kevin en Shana door nog probeerde om zijn knappe buurmeisje te verkrachten.

Verkrachtingen

Samen met de moord op Van Uytsel heeft Janssen ook nog meer misdrijven opgebiecht. Geen moorden, maar wel zware zedenfeiten. Verkrachtingen en aanrandingen, met jonge vrouwen als slachtoffers. Hoeveel aanrandingen hij ondertussen heeft bekend, wil niemand bij politie of gerecht zeggen. Maar het zouden er veel zijn. Enkele van die feiten zou hij gepleegd rond 2005, toen hij nog altijd samenwoonde met zijn vriendin en met hun twee kinderen. Volgens sommige media maakte hij zijn slachtoffers vooral na zomerfestivals.