Live verslag via Twitter over noodlanding vliegtuig
Foto: Janis Krums
Toen het passagiersvliegtuig van US Airways donderdagavond in de Hudson-rivier in New York belandde, brachten ooggetuigen bijna live verslag uit via het internet. Foto’s van het accident verschenen razendsnel op verschillende sociale netwerksites.

De eerste foto die wereldwijd verspreid werd, kwam van Janis Krums. Hij was aan boord van een veerboot tussen Manhattan en New Jersey toen de Airbus van US Airways in de ijskoude rivier neerdaalde. Met zijn iPhone nam Krums een foto van de passagiers die op de vleugel op hulp wachtten en postte de foto op Twitpic. Ook plaatste hij een bericht op de microblog Twitter. ‘Er ligt een vliegtuig in de Hudson. Ik ben op een boot die de mensen gaat oppikken. Waanzinnig.’

Fotosite Flickr

Mensen op kantoor en bewoners van Manhattan hadden vanuit de wolkenkrabbers een goed uitzicht op de reddingsoperatie. Op de fotosite Flickr stonden al snel tientallen beelden van het vliegtuigwrak. Veel grote persbureaus beschikten toen nog amper over foto's of informatie.

Burgerjournalistiek

Dankzij de opkomst van moderne gsm's met fotocamera's en internetverbindingen, speelt de zogenaamde 'burgerjournalistiek' een belangrijke rol bij de informatievoorziening rond plotselinge nieuwsontwikkelingen.

Bij de recente aanslagen in Mumbai (november 2008) brachten intergebruikers up to date verslag uit van de gebeurtenissen. Maar het gebruik van de internetdienst Twitter is niet zonder gevaar. De Indiase autoriteiten waarschuwde dat terroristen zich met behulp van Blackberry's op de hoogte zouden houden van de gebeurtenissen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in