De Schot John Collins wordt de nieuwe trainer van voetbalclub Charleroi. Vanavond zal de club uit Henegouwen zijn komst officieel aankondigen.
Collins wordt de opvolger van Thierry Siquet. Siquet wordt opzijgeschoven na de zwakke resultaten van de Carolo's dit seizoen.

Charleroi verloor afgelopen weekend met 1-0 bij Racing Genk en staat na zestien speeldagen met 18 punten elfde in de rangschikking.

John Collins is een veertigjarige ex-international die onder andere o.a. voor Hibernian, Celtic, Monaco, Everton en Fulham uitkwam. Dankzij zijn verblijf in Monaco spreekt hij een aardig mondje Frans.

Op het WK '98 in Frankrijk scoorde hij vanop de stip in de openingswedstrijd tegen Brazilië.

Als hoofdcoach heeft Collins alleen ervaring bij het Schotse Hibernian (oktober 2006-december 2007), waarmee hij in 2007 de Schotse League Cup won.

Het is een jonge, moderne trainer, met een winnaarsmentaliteit', verklaarde Charleroi-voorzitter Abbas Bayat de keuze.

'Ik zie hier een club met ambitie, met een gemotiveerd en enthousiast bestuur', reageerde Collins. 'Ik hoop dat ik het team aan betere resultaten kan helpen.'

'Mijn systeem is erg simpel: de bal is rond en dus moet hij rollen. Ik hou niet van lange ballen. Ik wil beweging zien, offensief voetbal en veel kansen. Het publiek moet zich vermaken', zei Collins nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in