Cercle tikt Brussels simpel weg
Cercle blijft in sneltreinvaart door de competitie razen. Na de vier treffers in het Edmond Machtensstadion kronen de West-Vlamingen zich, één speeldag voor het afsluiten van de heenronde, zowaar tot meest productieve ploeg van de Jupiler Liga.
Ze gaan er tegenwoordig inderdaad vlotjes in voor Cercle. Tegen Moeskroen waren ze ook al goed voor drie goals, gisteren maakten ze er nog eentje meer. Na de 1-4-zege wippen de West-Vlamingen over Standard als meest scorend elftal van eerste klasse. Zeven keer raak in één week tijd, het kan tellen. Cercle lijkt alvast de voorspelling van Marc Degryse waar te maken: ze zouden best eens tot op het einde kunnen meedoen.

Brussels begon na een weekje verplichte rust vrij enthousiast aan de match. Matumona besloot na een voorzet van Deflandre op Verbist. Tot zover de hoofdstedelijke impulsen. Na het strovuur van de eerste minuten nam Cercle rustig het commando over. Het hoefde niet eens door te duwen om al na een kwart wedstrijd de partij in een definitieve plooi te leggen. De Smet mocht simpel ingooien naar Gombami, die wel enig mooi kruiste naar Iachtchouk. Die bediende aan de tweede paal de vrijstaande De Sutter, goed voor zijn zevende van het seizoen.

De 0-1 bracht de thuisploeg helemaal van slag. Serebrennikov gooide een bal in het diepe, Deflandre kopte slecht terug en Iachtchouk zat er gepast tussen om de bal over Cordier tegen het net te droppen. Ook voor de Oekraïner de zevende van het seizoen. Weer zag de plaatselijke defensie er niet goed uit, en dat zou bij de derde treffer niet anders zijn. De Sutter vond Gombami, waarna rechtsachter Boi de klus klaarde.

Ook na de hopeloze 0-3 bleef FC Brussels tot vervelens toe in de buitenspelval lopen. Cercle had zijn schaapjes netjes op het droge, daar kon de afstandspoging van Fort niks aan veranderen. Veel gevaar viel er verder niet meer te noteren in de eerste helft.

Tien minuten na de pauze schoot iedereen weer wakker. Owona mocht van op links voorzetten, Gorius tikte de 1-3 tegen de netten. Brussels putte moed uit die treffer, zeker ook omdat Gombami aan de overkant vergat om de boeken definitief dicht te klappen.

Snelders valt in en scoort meteen

Cartier gooide nog de debuterende Baes en Coppin in de strijd, maar de bezoekers gaven geen krimp. Ze bleven integendeel op de counter loeren en creëerden kans op kans om verder uit te lopen. Cordier weerde pogingen van Iachtchouk en De Sutter. De 1-4 zat er aan te komen, en kwam er ook. Snelders stond nauwelijks een minuut op het veld of hij scoorde al. De Sutter tekende voor zijn zevende assist van het seizoen.