David Blunkett neemt ontslag als Britse minister
LONDEN - De omstreden Britse minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett neemt ontslag. De blinde Blunkett was in opspraak gekomen toen bleek dat het Filipijnse kindermeisje van zijn voormalige minnares verdacht snel aan een verblijfsvergunning was geraakt.
De 57-jarige Blunkett, die een persoonlijke vriend is van de Britse premier Tony Blair, was één van de pijlers van de Britse regering, die vooral gekend was voor zijn vastberadenheid in de strijd tegen het terrorisme.

Het hele schandaal ging aan het rollen toen uitlekte dat Blunkett drie jaar lang het bed had gedeeld met de dertien jaar jongere Kimberley Quinn, de Amerikaanse bazin van het conservatieve opinieweekblad The Spectator. Hun relatie liep op de klippen en tussen de twee ex-geliefden ontspon zich een bittere strijd om het hoederecht over het zoontje dat Blunkett bij Quinn verwekt had.

Dit persoonlijke conflict kreeg pas trekken van een politieke thriller nadat The Sunday Telegraph uitpakte met een verhaal waarin Blunkett werd beschuldigd van ambtsmisbruik bij de toekening van een verblijfsvergunning na het Filipijnse kindermeisje van Quinn.

Deze zogenaamde ,,nannygate'' houdt de Britse media en bevolking al een paar weken in de ban.