Antwerpse hoofdcommissaris Den Hondt naar strafrechtbank
ANTWERPEN - De Antwerpse hoofdcommissaris Eddy Den Hondt moet zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor onder meer schriftvervalsing, verduistering en oplichting. Ook een aannemer die werken uitvoerde bij Den Hondt thuis, is door de raadkamer naar de strafrechter verwezen.
Den Hondt wordt verdacht van verduistering, schriftvervalsing en fiscale schriftvervalsing, corruptie en gebruik van valse stukken. Hij zou gesjoemeld hebben met lesuren bij de politieschool en misbruik gemaakt hebben van zijn dienstwagen en tankkaart.

Ook zou hij werken aan zijn zwembad hebben laten uitvoeren door een aannemer die eveneens verbouwingen uitvoerde aan de politietoren. Het is die aannemer die nu ook voor de rechter moet verschijnen.

Momenteel is Den Hondt preventief geschorst als directeur van de Antwerpse politieschool POTVA.

Hij heeft deze beschuldigingen altijd ontkend.
Eddy Den Hondt is de eerste van de hoofdcommissarissen die in de stroom van de kredietkaartenaffaire vorig jaar in verdenking werd gesteld, die nu ook effectief naar de rechtbank is verwezen. De dossiers tegen korpschef Luc Lamine en hoofcommissaris Luc Van Beylen zijn nog hangende.