Verdachte dubbele moord Heikruis bekent
BRUSSEL - De vermoedelijke dader van de dubbele moord in Heikruis, die door de Brusselse onderzoeksrechter was aangehouden, heeft bekend. Dat heeft het parket van Brussel vandaag bevestigd.
Zaterdagavond brak na een explosie rond 22.45 uur brand uit in de woning van het echtpaar. De verkoolde lichamen van de twee bewoners werden later die avond op de bovenverdieping aangetroffen.

Uit de eerste elementen van het onderzoek bleek dat de brand bedoeld was om de moord op het paar te maskeren. De man werd voor de brand gedood met een puntig voorwerp, aldus het Brusselse parket begin deze week.

De dag van de feiten merkte een getuige in de omgeving van de woning een voertuig van het merk Volkswagen op. Dat bracht de speurders op het spoor van de verdachte.

Eén van de sporen die het parket volgde, had te maken met het pedofilieverleden van het mannelijke slachtoffer. Jaren geleden liepen er dossiers tegen hem waarin hij verdacht werd van pedofiele feiten. Hij is er echter nooit voor veroordeeld.

De verdachte van de moord is een jongeman die tegen de bewoner van het huis ooit al eens klacht ingediend heeft wegens zedenfeiten. Die klacht werd echter zonder gevolg geklasseerd wegens de verjaring.