NEW YORK - Seattle nam gisteren in eigen huis de maat van de Los Angeles Lakers (108-93). De SuperSonics, die comfortabel de leiding behouden in de North West Division, hadden hun zege vooral te danken aan Rashard Lewis, die goed was voor 37 punten.
,,We weten welk gevaar het inhoudt als je tegen Rashard op het veld komt. Hij is erg veelzijdig'', getuigde Kobe Bryant, draaischijf van de Lakers, na de nederlaag van zijn team. ,,Hij heeft ons vanavond heel veel pijn gedaan vanuit alle hoeken van de court.''

,,We speelden tegen een team dat fantastisch basketbal toonde'', zei Lakers-coach Rudy Tomjanovich achteraf. ,,Ze speelden de bal goed rond. We probeerden op drie verschillende manieren tegen hen te spelen, maar ze hadden een antwoord op elke tactiek.''
R De Lakers staan na 21 partijen derde in de Pacific Division met een winstpercentage van .571, op respectabele afstand van leider Phoenix (.857), dat zelf niet in actie kwam.

Spannend was het in de confrontatie tussen Charlotte en New Orleans, waarin de Bobcats het uiteindelijk na verlengingen haalden van de Hornets (94-93). Voor deze laatsten was het meteen de elfde opeenvolgende nederlaag. New Orleans bengelt in de South West Division dan ook helemaal onderaan met een beschamend winstpercentage van .050 na 20 wedstrijden.

Ook met Dallas, opnieuw zonder de gekwetste Mbenga, gaat het momenteel niet goed. De Mavericks verloren voor de derde opeenvolgende keer, ditmaal thuis van Golden State (107-111). Voor de Warriors, die voor het eerst sinds 10 april 1999 konden winnen in Dallas, scoorden vooral Clifford Robinson (25 punten), en Mickael Pietrus (20 punten). Ook Troy Murphy lukte 20 punten voor de bezoekers, die wel onderaan de Pacific Division blijven hangen. Dallas behoudt haar tweede plaats in de South West Division, op ruime afstand van San Antonio.